Gázkazán csere előtt állok

Tetsztett? Oszd meg másokkal is! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Valószínűleg nem lesz ismeretlen az én történetem, hiszen bárki kerülhet hasonló szituációba. Az eset csupán azért szörnyen idegesítő, mert pont a hideg beálltával kellett szembesülnöm a gázkazán cseréjével. A lehető legjobbkor mondanom sem kell…

Hol találok ilyenkor megbízható gázkazán forgalmazó céget és mesterembert?

Természetesen elsőnek felhívtam néhány ismerőst, családtagot és persze az interneten is körbenéztem milyen kereskedő cégeket lehet találni. Többen is ajánlották a Ventil Kft-t, akik több éves tapasztalattal és szakértő munkatársakkal állnak az érdeklődők rendelkezésére akár gázkazán, akár más épületgépészeti termék vásárlása esetén.

Mert abban mindenki egyetértett, hogy a kondenzációs kazán cseréje, beépítése nem játék, és eszembe ne jusson valamilyen „sufnituning” megoldást választani, mert mint mindig beigazolódik, olcsó húsnak híg a leve. Az mondjuk, eleve kizárja a házilagos barkácsolást, hogy törvényileg szigorították meg milyen típusú gázkazán beépítése engedélyezett, ezzel is próbálva kizárni a rendszerből a hozzá nem értő kóklerek ténykedését.

gázkazán

Olcsó vagy drága legyen a gázkazán?

Ebben mindenképpen iránymutató a törvényi rendelkezés. Egyrészt már kizárólag kondenzációs gázkazán vásárlása engedélyezett, azon belül viszont gyakorlatilag a pénzügyi lehetőségeink határozzák meg, mit tudunk vásárolni: http://www.ventil.hu/kazan . Én személy szerint a legfontosabbnak a biztonságos és takarékos működést tartom, úgyhogy erre is helyezem a hangsúlyt. Na meg, hogy a www.ventil.hu – kondenzációs kazán garanciális és szavatossági ideje minél hosszabb legyen.

Ebben nagy segítségemre voltak a Ventil-es szakemberek, akik hihetetlen türelemmel és hozzáértéssel segítettek a választásban. De ami még fontosabb olyan szakembert ajánlottak a beépítéshez, aki egyrészt az összes szükséges engedélyezési folyamatban, dokumentumok intézésében a segítségemre volt. Másfelől további hasznos ötletekkel és tanácsokkal látott el, amivel még többet tudok spórolni a következő években.

Mert olyan kazánt sem akartam, amit meg tudok engedni magamnak, törvényileg rendben van, elmegy a fogyasztása is, aztán kiderül, hogy két-három évente alkatrész cserére szorul. A mosógéppel jártunk így anno. Addig kellett csereberélni benne ezt azt amazt, amíg már kétszer anynibe fájt, mint a vételár. Na köszönöm, ezt az élményt soha többet, ment is első adandó alkalommal a lomtalanításba.

Milyen volt maga a gázkazán beszerelés?

Nagyon tartottam attól, hogy mekkora felfordulással jár és főleg mennyi ideig fog tartani a régi kazán leszerelése, na meg az új felszerelése. Ráadásul úgy, hogy a kondenzációs gázkazán egyéb kiegészítő szereléseket és átalakításokat is igényelt. Ettől a munkálat ideje is csak nyúlt, mint a rétestészta. Ami természetesen azzal az extra kellemetlenséggel is járt, hogy ez idő alatt se fűtés, se melegvíz nem volt. Arról nem is beszélve, hogy meleg nélkül maradni a tél közepén nagyon nem vicces. De ebben is nagyon nagy szerencsém volt a mesterrel.

gázkazán

 

Egyrészt a tényleges munkálatokat csak az összes engedély és dokumentum beszerzését követően kezdte el. Addig nem volt kosz, nem volt por, viszont tudtunk mosogatni, fürdeni. Másfelőle hihetetlen szervezettségről tett tanúbizonyságot, mert az egész felfordulás összesen három napot vett igénybe. Ha ezt előre tudom, foglalok valahol egy hosszú hétvégét, aztán a wellnesszelés után hazajövünk egy beszerelt, vadiúj kazánra. Mert, hogy úgy adták át az új kazánt és a lakást, mintha ott sem lettek volna. Nem kellett szépészeti glettelést csinálnunk, nem festettünk újra kínlódva egy erőltetetten hasonló árnyalatúra kevert festékszínnel, semmi ilyesmi. Nekem gyakorlatilag annyi dolgom volt, hogy bekapcsoljam a fűtést és fürödjek egy nagyot.

Azóta javasoltam őket más, hasonló helyzetben lévő barátnak, ismerősnek és náluk is csak jókat hallottam róluk. Azért is örültem, hogy rájuk akadtam, mert az embernek – ha nem baromi peches – az életében alig pár alkalommal van szüksége kazáncserére. Az pedig nem elég, hogy tisztában legyen a szolgáltatókkal. Hallani rémsztorikat innen onnan, hát én áldom a szerencsémet, mert nem tartozom közéjük. A Ventil-es szakemberek tényleg nagyon profi csapat és tiszta szívvel tudom őket is és a Ventil Kft-t is ajánlani mindenkinek!