Gázkazán csere előtt állok

Tetsztett? Oszd meg másokkal is! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Valószínűleg nem lesz ismeretlen az én történetem, hiszen bárki kerülhet hasonló szituációba. Az eset csupán azért szörnyen idegesítő, mert pont a hideg beálltával kellett szembesülnöm a gázkazán cseréjével. A lehető legjobbkor mondanom sem kell…

Hol találok ilyenkor megbízható gázkazán forgalmazó céget és mesterember?

Természetesen elsőnek felhívtam egy pár ismerősöm, családtagot és persze az interneten is körbenéztem milyen kereskedő cégeket lehet találni. Többen is ajánlották a Ventil Kft-t, akik több éves tapasztalattal és szakértő munkatársakkal állnak az érdeklődők rendelkezésére akár gázkazán, akár más épületgépészeti termék vásárlásában.

Mert abban mindenki egyetértett, hogy a www.ventil-team.hu – kondenzációs kazán cseréje, beépítése az sajnos nem játék, és eszembe ne jusson valamilyen „sufnituning” megoldást választani, mert mint mindig beigazolódik, olcsó húsnak mindig híg a leve. Az mondjuk, eleve kizárja a házilagos barkácsolást, hogy törvényileg szigorították meg milyen típusú gázkazán beépítése engedélyezett, ezzel is próbálva kizárni a rendszerből a hozzá nem értő kóklerek ténykedését.

gázkazán

Olcsó vagy drága legyen a gázkazán?

Ebben mindenképpen iránymutató a törvényi rendelkezés. Egyrészt már kizárólag kondenzációs gázkazán vásárlása engedélyezett, azon belül viszont gyakorlatilag a pénzügyi lehetőségeink határozzák meg, mit tudunk vásárolni: http://www.ventil-team.hu/kazan . Én személy szerint a legfontosabbnak a biztonságos és takarékos működésre helyezem a hangsúlyt, és hogy a gázkazán garanciális és szavatossági ideje minél hosszabb legyen.

Ebben nagy segítségemre voltak a Ventil-es szakemberek, akik hihetetlen türelemmel és hozzáértéssel segítettek a választásban, és ami még fontosabb olyan szakembert ajánlottak a beépítéshez, aki egyrészt az összes szükséges engedélyezési folyamatban, dokumentumok intézésében a segítségemre volt, másrészt további hasznos ötletekkel és tanácsokkal látott el, amivel még többet fogok tudni spórolni a következő években.

Nagyon tartottam attól, hogy mekkora felfordulással jár és főleg mennyi ideig fog tartani a régi kazán leszerelése és az új felszerelése. Ráadásul úgy, hogy a kondenzációs gázkazán egyéb kiegészítő szereléseket és átalakításokat is igényelt, ami tovább növelte az időfaktort. Ami természetesen azzal az extra kellemetlenséggel is járt, hogy ez idő alatt se fűtés, se melegvíz nem volt. De ebben is nagyon nagy szerencsém volt a mesterrel.

Egyrészt a tényleges munkálatokat csak az összes engedély és dokumentum beszerzését követően kezdte el, és hihetetlen szervezettségről tett tanúbizonyságot, mert az egész felfordulás összesen 3 napot vett igénybe és úgy adták át az új kazánt és a lakást, mintha ott sem lettek volna. Nekem gyakorlatilag annyi feladatom volt, hogy bekapcsoljam a fűtést és fürödjek egy nagyot. Tényleg nagyon profi csapat és tiszta szívvel tudom őket is és a Ventil Kft-t is ajánlani mindenkinek!