Hol találni megbízható ügyvédet?

Tetsztett? Oszd meg másokkal is! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ügyvédek

Szerettem volna egy érdekes cikket írni arról, hogy ma Magyarországon milyen az ügyvédek élete, mennyire stresszes vagy éppen nyugodt, mennyire vannak standard megbízásaik vagy éppen mennyire hektikus az egész életük. Ez volt az eredeti szándékom, aztán ez elég gyorsan átfordult egy általános bemutató cikkbe inkább.

Ügyvédek Budapesten

Arra gondoltam, hogy az ügyvédek életének bemutatását Budapesten kezdem el, hiszen csak itt található a magyarországi jogászok 80%-a és éppen ezért itt lehet a lehető legjobban bemutatni őket. Abban, hogy miként induljak el a felkeresésükben volt egy ötletem. Nemrég indult el egy internetes portál, az ugyvedajnalo.hu, ahol bárki felkerülhet rá, és az a legérdekesebb az egészben vagy inkább vonzó az ügyfelek számára, hogy végre van egy platform, ahol szabadon lehet véleményezni az ügyvédek munkáját.

Ügyvédek ügyfél-közelben

Ezért első körben felkerestem az oldal üzemeltetőjét, hogy szeretnék egy interjút készíteni vele, annak érdekében, hogy minél hitelesebben tudjam az olvasóimat tájékoztatni az ügyvédek munkásságáról és, hogy milyen szempontok alapján lehet a munkájukat értékelni, mi van ha valaki például trehány, hanyag és ebből adódóan kár, hátrány ért egy megbízó ügyfelet.

Ügyvédek

Elmondta az oldal alapítója, hogy első körben ő sem gondolta volna, hogy ekkora siker lesz ez az ötlete, de mára gyakorlatilag maguktól jelentkeznek be az ügyvédek, hogy szeretnének ők is regisztrálni és szerepelni ezen az ajánló oldalon. Amikor megkérdezte tőlük, hogy honnan hallottak róla, miért érdekli ez őket ennyire, egyöntetűen azt a választ adták, hogy aki ezen az oldalon nincs rajta, az le fog maradni és az ügyfelek egyre nagyobb számban azért keresik meg őket, mert ezen az oldalon rajta vannak.

Így nem volt nehéz az a döntés, hogy ügyfélként megnéztem rajta van-e az én saját ügyvédem és amikor megtaláltam megörültem, mert így legalább nekem is lehetőségem volt ügyvédek véleményezésére. Beszélgettem erről az egész oldalról a jogászommal, aki érdekes dolgokat mesélt. Elmondta, hogy manapság már az ügyvéd kollégák is rengeteget beszélgetnek erről az oldalról, hogy amennyi az előnye, annyi lehet a hátránya is, azért, hogy ha valakinek szubjektív okok miatt volt csalódás egy ügyvéd, akkor az kivédhetetlen, hogy negatív kritikát és véleményt fog adni. Erre viszont én azt mondtam neki, hogy ez így van. És szerintem ennek pontosan ez lenne a lényege, és ezért is értek maximálisan egyet az oldal üzemeltetőjével, hogy igenis ki kell szűrni azokat az ügyvédeket, akik szabályosan tönkretesznek embereket, sorsokat, pénzt vesznek fel ezért és magasról tesznek arra, hogy az ügyfélnek mik az érdekei.

Megbízható jogász

Ezen a ponton természetesen sokat vitatkoztunk, mert két különböző oldalon állunk, de az alapokban egyetértettünk, mely szerint meg kell szűrni a kókler és „csaló” ügyvédeket. És a jogász szakmának magától ki kellene vetnie magából ezeket az embereket, akik nem törődnek csak magukkal.